Ši ajurvedinė gydomoji procedūra tinka bendram kūno energijos ir gyvybingumo didinimui. Lėtinio nuovargio sindromą sukelia nesveikas gyvenimo būdas, netinkama mityba, alergijos, silpna medžiagų apykaita, nešvarus virškinimo traktas ir netaisyklingas kvėpavimo ritmas, užblokuotas gyvybinės energijos srautas, silpna valia, negatyvus mąstymas, psichinė disharmonija ir psichinė letargija. Naudokite 1–3 mėnesius kartu su energijos suteikiančia ir sveika dieta. Esant žemam geležies kiekiui ir nepakankamam kraujo prisotinimui deguonimi, pirmą mėnesį naudokite Ajurvedinę arbatą Ranjaka ir žolelių eliksyrą Raktaprash.
Ajurvedinė arbata: vieną arbatinį šaukštelį vaistažolių mišinio (apie 2 g) pavirkite 3-5 minutes arba užpilkite 250 ml verdančio vandens ir palikite 10 minučių pritraukti.
Ajurvedinis eliksyras: vartokite po 1 arbatini šaukšteli (5 g/arbatinis šaukštelis) 2–3 kartus per dieną arba su puodeliu drungno pieno ar vandens. Noredami paruošti skanu gerimą, sumaišykite 1 arbatini šaukšteli (5 g) su 250 ml šilto vandens.
Ajurvedinis gerimas: noredami gauti sveiką ir skanu gerimą, sumaišykite 1 arbatini šaukšteli (apie 2 g) smulkiai sumalto žoleliu mišinio su 250 ml šilto vandens ir pagal skoni idekite medaus. Miltelius taip pat galima deti i kokteilius ir šviežias sultis.
Rekomenduojamas dozavimas
Rekomenduojama ajurvedinės arbatos doze: 2-3 puodeliai per dieną.
Rekomenduojama ajurvedinio eliksyro doze: 1 arbatinis šaukštelis (5 g) 2-3 kartus per dieną.
Vartoti ryte tuščiu skrandžiu, dieną - 1 valandą prieš valgi ir vakare prieš miegą.
Rekomenduojama ajurvedinio gėrimo dozė: 1 arbatinis šaukštelis (5 g) 2-3 kartus per dieną.
Naudoti
Kaip vartoti Ajurvedos arbatas
Himalajų žolelės yra fizinės ir psichinės funkcijos gerinimo priemonė. Tradiciškai arbata verdama 3 - 5 minutes. Toks nuoviras pasižymi stipresniu poveikiu, švelnesnio skonio ir teigiamai veikia virškinimą, o tai leidžia tinkamai įsisavinti sveikatą stiprinančius Himalajų žolelių ekstraktus. Sveikatos sutrikimų trukmės laikotaryje arbata geriama kasdieniniu skysčių gėrimo režimu. Gydant žolelėmis, galima naudoti arbatą nuo 1 iki 3 mėnesių pagal paros dozę, nurodytą konkrečioje etiketėje. Baigę kiekvieną arbatos dėžutę, padarykite savaitės pauzę.
Rekomenduojame vienu metu naudoti daugiausia dviejų rūšių arbatas. Įprastų negalavimų simptomų sumažinimui, arbatas galima keisti kasdien ar kas savaitę. Tokiu atveju arbatos geriamos atskirai su valandos intervalu. Kai arbata geriama kaip profilaktinė, stimuliuojanti ar palaikomoji priemonė - žolelių užpilusgalima naudoti neribotą laiką. Veiksmingumui padidinti arbatos vartojamos šiltos ir prieš valgį. Specifinis skonis: kiekviena arbata yra jos gydomojo poveikio dalis ir atitinka šešių Ajurvedos savybių skonius. Taigi bet koks saldiklis nerekomenduojamas.
Kaip naudoti Ajurvedos eliksyrus
Ajurvediniai žolelių eliksyrai pagerina kūno audinių (dhatus) ir kūno sistemos (srotamsi) mitybą ir valymą. Eliksyrai yra kūnąir protą (rasajana) jauninančios ir atgaivinančios terapijos dalis. Tradiciškai jie vartojami su puodeliu šilto pieno arba vandens. Paprastai Ajurvedos medicinoje naudojama kaip terpė ar aplinka (anupama) paruošimui, naudojimui ir padeda geriau įsisavinti vaistažolių papildų poveikį sveikatai. Kita terpė, didinanti terapinį žolelių (vehikulos) veikimą, yra: medus, cukranendrių arba žalias sirupas, lydytas sviestas (ghee) arba aliejus.
Vienu metu rekomenduojame naudoti ne daugiau kaip du vaistažolių eliksyrus. Galima vartoti ir daugiau eliksyrų kaitaliojant juos per dieną ar savaitę, jei juos naudojame įprastiems simptomams normalizuoti, išlaikyti kūno ar proto pusiausvyrą. Norint pasiekti optimalų efektą, naudokite tik vieną eliksyrą prieš valgį, išlaikant vienos valandos laiko tarpą. Sudėtingesnei kūno ir proto atstatymo terapijai, eliksyrus reikia vartoti ilgesnį Ajurvedinio gydymo laikotarpį - nuo 1 iki 3 mėnesių, dozė nurodyta etiketėje. Specifinis kiekvieno eliksyro skonis yra jo terapinio veikimo dalis ir atitinka šešių skonių ajurvedines savybes.
Dėl savo satvinių savybių Ajurvedos medicinos sistema pripažįsta drungną arba virtą pieną kaip įprastą sveikatos receptų ingredientą. Jis sumažina Pitta došos karštį ir raminaaudringas emocijas. Tai taip pat yra puikus maistas ir sveikas tonikas žmonėms, turintiemsvyraujančią Vata doša. Pienas skatina gyvybės jėgų susidarymą, o tai yra sveikos imuninės sistemos esmė, susijusi su veiksmingu Kapha dosha buvimu. Žmonės sujautria virškinimo sistema ar lėta medžiagų apykaita gali patirti virškinimo sutrikimų išgėrus pieno. Tokiu atveju į pieną įdėkite šiek tiek imbiero, gvazdikėlių, kardamono, cinamono ar muskato riešuto, kad pagerintų virškinimo ugnį. Visada pirmenybė teikiama ekologiškam pienui.
Maisto papildas. Saugoti nuo vaikų. Neviršykite rekomenduojamos dozės. Nenaudokite kaip subalansuotos mitybos pakaitalo. Laikyti sausoje vietoje žemesnėje kaip 25°C temperatūroje. Nepatariama vartoti vaikams, nėščioms ir maitinančioms moterims.
Sveiki, iš viso išbandžiau jau 4 arbatas: NIMBA, ABHAYA, BHRINGARAJ ir KANTAKARI ir visos turėjo teigiamą poveikį, todėl rekomenduoju. Taip pat dėkoju arbatų gamintojams ir importuotojams!
Kadangi esu alergiškas, vartoju kelis šiuolaikinius vaistus, o rezultatai buvo labai menki. Reguliariai vartojant DALCHINI arbatą, alergija praėjo po mėnesio, nebečiaudžiu, nebeniežti akių ir pan.
Tai geros arbatos.
Sveiki, reguliariai perku Jūsų pasiūlytas arbatas (KUDZU, BRAHMI) ir esu jomis labai patenkinta. Linkėjimai.
Geriu APANA arbatą ir po daugelio metų nereguliarių menstruacijų mano ciklas galiausiai nusistovėjo. Nuostabu.
Tobulumas, fantastiškas skonis, aromatas, atsipalaidavimas... LABAI REKOMENDUOJAMA :-)
Sveiki, gėriau APANA arbatą, kuri man labai padėjo nuo skausmingų menstruacijų. Išmečiau tabletes, skausmas dingo. Dėkoju!
Aukštos kokybės arbatos.
Galiu rekomenduoti PRANA arbatą. Reguliariai naudojant tris kartus per dieną plius aktyvumas.
Jūsų smilkalų lazdelės yra puikios. Jie švelnūs, neskleidžia nepakeliamų dūmų ir kvapo, kurie būna nepakeliami kaip įprastos smilkalų lazdelės, dėl kurių jaučiatės taip, tarsi dusintumėtės. Galite pajusti, kad jos tikrai natūralios. Ir matau, kad turite kitų naujų rūšių.