Jūs esate čia

Spirulina – stebuklingasis mėlynasis „dumblis“

Spirulina dažniausiai vadinama gėlavandeniais dumbliais, tačiau botaniniu požiūriu ji priskiriama mėlynosioms cianobakterijoms dėl savo spalvos - tiesioginiuose saulės spinduliuose. Geriausiai žinoma spirulinos rūšis yra arthrospira platensis, auganti tropiniuose ir subtropiniuose ežeruose, kurių pH ir karbonatų koncentracija didelė, t.y. Afrikoje, Azijoje ir Pietų Amerikoje.

Spirulina- vitaminų, mineralų ir baltymų turintys dumbliai

Spirulina tapo vienu iš supermaisto produktų dėl didelio kiekio mineralų, baltymų ir vitaminų, tokių kaip B1, B2, B3, B6, B9, A, D, E, K ir C. Baltymai reikalingi ląstelių augimui, regeneracijai, energijai ir ilgaamžiškumui. Vieno tyrimo duomenimis, viename grame spirulinos yra daugiau baltymų nei viename grame mėsos. Spirulinoje gausu gama-linoleno rūgšties (GLA), kuri pasižymi antioksidaciniu poveikiu ir optimizuoja smegenų bei širdies veiklą, taip pat lengvai pasisavinamų maistinių medžiagų, tokių kaip karotinas, chlorofilas, fikocianinas, ląstelių druskos, augalinės maistinės medžiagos ir fermentai. Iš sveikatai naudingų metalų jos sudėtyje yra mangano, cinko, vario, seleno ir chromo.

Naudingasis spirulinos poveikis reikalingas imuninei sistemai stiprinti ir bendram vegetariškos ir veganiškos mitybos vertingumui papildyti. Taip pat spirulina reikalinga raumenų augimui ir cukraus kiekiui kraujyje normalizuoti. Ji taip pat padeda numesti svorio ir jį kontroliuoti. Spirulinoje yra geležies, kuri padeda susidaryti raudoniesiems kraujo kūneliams ir pernešti deguonį į organizmo audinius, vario, kuris padeda pernešti geležį į kraują, riboflavino, kuris skatina geležies apykaitą, ir tiamino, kuris skatina širdies veiklą.

Spirulina kaip kosminė dieta

Dėl didelio baltymų, mineralų ir vitaminų kiekio spirulina XX a. buvo moksliškai tyrinėta kaip galimas alternatyvus mitybos šaltinis žmogaus gyvybei palaikytii. 1974 m. 1-ojoje pasaulinėje maisto konferencijoje spirulina netgi buvo pavadinta „geriausiu ateities maistu“. Vėliau moksliniai tyrimai parodė teigiamą jos poveikį gydant daugelį ligų, pavyzdžiui, leukemiją, diabetą, herpesą, gripą ir  radiacijos paveiktą organizmą. Atsižvelgiant į visapusišką teigiamą poveikį, nenuostabu, kad ji buvo įtraukta į griežtai atrinktų medicininių ir maisto produktų sąrašą NASA (Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos) valgiaraštyje, skirtame kosminių stočių įgulų nariams.

Kaip vartoti spiruliną

Spirulina dažniausiai vartojama tabletėmis arba  miltelių pavidalu, Ajurvedoje vadinama churna, kuri vartojama sumaišyta su šiltu vandeniu ir medumi. Jei norite išbandyti spirulinos poveikį - sustiprinti imunitetą, išvalyti organizmą nuo toksinų, palaikyti raumenis ir liekną figūrą - galite išbandyti unikalų  spirulinos miltelių derinį su ajurvediniais amlos vaisiais, kuriuose gausu vitamino C ir kuri yra šimtu procentų natūrali ir kokybiška (RAW).

Rekomenduojami produktai

AMALAKI gėrimas SPIRULINA

Imunitetui & raumenims ir lieknėjimui

AMALAKI gėrimas SPIRULINA
9,89 €
-+